dilluns, 27 d’octubre del 2014

Acte del Centenari de Lluís Benejam a la Universitat de Montevallo


La Universitat de Montevallo, a l'estat nord-americà d'Alabama, vol retre un homenatge a la memòria del compositor català Lluís Benejam (Barcelona, 1914 - Birmingham, Alabama, 1968) en motiu de la celebració del centenari del seu naixement. L'acte inclou una conferència i un concert amb les cançons interpretades per la mezzosoprano Marta Valero.


Lluís Benejam es va traslladar a viure als Estats Units, a l'Estat d'Alabama, el 1958 i va ser professor de la Universitat de Birmingham i de la Universitat de Montevallo des d'aleshores fins a la seva mort. Allà Benejam va poder desenvolupar la seva activitat com a professor de violí, com a intèrpret i com a compositor, produint un bon nombre d'obres tant de cambra com simfòniques. L'arxiu documental de Benejam està dipositat a la Universitat de Montevallo, i la Biblioteca de Catalunya disposa d'una còpia microfilmada.

La celebració del Centenari Benejam a Montevallo tindrà lloc el dijous 30 d'octubre i consistirà en dos actes. En primer lloc, a les 12.30 hores hi haurà una xerrada a la Brown Room de la Carmichael Library presentada per Hugh J. Landers, cap del Departament de Música de la Universitat de Montevallo, i que oferirà Josep-Maria Serracant, membre de la Comissió de l'Any Benejam. Al vespre, a les 19.30 hores, al LeBaron Recital Hall, tindrà lloc un concert en el que participaran la pianista i organista Laurie Middaugh, la saxofonista Lori Ardovino i el trompetista Joseph Ardovino, i que comptarà amb l'actuació de la mezzosoprano catalana Marta Valero com a artista convidada.

El programa d’aquest concert inclou algunes de les cançons que va compondre Benejam als anys quaranta i que han estat enregistrades recentment per Marta Valero i Albert Guinovart. El programa que es podrà sentir el pròxim 30 d'octubre a Montevallo també inclou la Sonata per a saxo i piano (1964) i el Trio per a trompeta, saxo i piano (1967), dues obres que estaran comentades pels professors John Stewart i Cheryl Walls.

El programa complet de l'acte és el següent:

Luis Benejam Tribute Concert
Thursday, October 30, 2014
7:30 pm, LeBaron Recital Hall

Laurie Middaugh, piano and organ
Lori Ardovino, alto saxophone
Joseph Ardovino, trumpet
with special guest artist Marta Valero, mezzo-soprano


Welcome by Dean Steven Peters, College of Fine Arts

Prelude for a Wedding (1967) for Organ

Introduction to the Benejam Collection
Joseph Landers, Department of Music

Selection of Catalan Songs (Mezzo-soprano and Piano)
Cançó de rem i de vela
Cançó de la sirena
Lo Sant Nom de Jesús
Mester d’amor
Maledicció amorosa
Despedida
Al estanque se le ha muerto...
El misteri
Cançó de fada

 
Remarks by Dr. John Stewart,

Sonata for Alto Saxophone and Piano (1964)
I. Allegro vivace
II. Andante
III. Allegro appassionato


Remarks by Mrs. Cheryl Walls,

Trio for Trumpet, Alto Saxophone, and Piano (1967)
I. Allegro piacevole
II. Allegro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada