dilluns, 24 de febrer del 2014

El Concerto Grosso segons Gerard Claret

Benejam és un compositor que m’agrada molt. Destacaria la seva inspiració temàtica, que en els moviments lents és molt reeixida. Com a director d’orquestra, haig de dir que escriu molt bé per a la corda, es nota que va ser violinista. Això dóna uns excel·lents resultats, tot i que no es pot dir que sigui una música fàcil.

El Concerto Grosso és una de les seves obres més interessants. Està estructurada d’una forma clàssica, imitant el “concerto grosso” barroc. És molt brillant per a l’orquestra i vull tornar a remarca la inspiració de Benejam, sobretot en el segon moviment, en el que hi ha un solo per a viola que respon el primer violí. I també el quart moviment, que té les seves dificultats però que per a tots és molt enèrgic.

Benejam és un compositor molt valorat, però potser encara no és prou conegut. Jo fa temps que tinc el projecte de fer un disc monogràfic de la seva obra per a orquestra de corda, perquè amb l’ONCA ja vam tocar el Poema i el Baile, i ara el Concerto Grosso, però també hi ha un Concert per a trompeta i orquestra de corda molt interessant i uns altres per a oboè i violí que són molt interessants. Espero poder-ho realitzar ben aviat.

dijous 20 de març - 20.00h
Compositors Catalans (1914-2014)
Petit Palau
Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra
Gerard Claret, concertino director
Lluís Benejam, Concerto Grosso
I obres de Brotons, Humet i Guinovart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada