dijous, 16 de gener del 2014

Presentació

Aquest 2014 commemorem el centenari del naixement de Lluís Benejam, un músic complet, intèrpret i compositor, que va viure entre Catalunya i els Estats Units.

Benejam va ser violí de l’Orquestra Municipal de Barcelona i Premi de Música Ciutat de Barcelona (1953) per una obra simfònica, Poema. El 1954 va marxar a Amèrica, primer a l’Equador, on va fundar l’Orquestra Simfònica Nacional; després als Estats Units, on va seguir la seva carrera com a violinista i va ser professor del Birmingham-Southern College (Alabama) i de la University of Montevallo.

És un dels compositors catalans més prolífics de la segona meitat del segle XX, amb obres simfòniques com els Concerts per a violí, oboè o saxo, per a quartet, obra diversa per a cambra (trios, sonates, etc.) i un gran nombre de cançons. La música de Benejam té una gran riquesa rítmica, un tractament molt acurat de la corda que ell dominava, i una llibertat en la forma que incorpora molts elements que va viure tocant i sentint a l'Amèrica del Nord i que l’integren entre els compositors de la seva generació.

Aquest centenari ens obra la possibilitat de descobrir-lo a través de la seva música. Us convidem a fer-ho en aquest blog, on trobareu tota la informació sobre la seva vida, la seva obra i els concerts que tindran lloc al llarg d’aquest any.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada